Een doorlopend krediet is een flexibele leenvorm, waarbij er geen sprake is van een vast leenbedrag. Er kan binnen een door de geldverstrekker vastgestelde kredietlimiet steeds opnieuw geld worden opgenomen. Sta je bijvoorbeeld voor een langdurige verbouwing, inrichting van je huis of een grote autoreparatie? Dan kan een doorlopend krediet uitkomst bieden. Deze kredietvorm bied je de ruimte om de financieringskosten te dragen. Je mag bij een doorlopend krediet boetevrij aflossen.

Een doorlopend krediet is een populaire leenvorm

Een doorlopend krediet is een populaire leenvorm vanwege de flexibiliteit. Als je niet precies weet hoeveel geld je nodig hebt en wanneer de kosten in rekening worden gebracht, is een doorlopend krediet een goede optie. Met een continu krediet creëer je enige financiële ruimte op het moment dat je dit nodig hebt. Je bent verplicht om maandelijks een minimaal percentage van de kredietsom af te lossen. Meestal is dit twee procent. Je kunt meer gaan aflossen als de extra kostenpost wegvalt.

De rente van het doorlopend krediet is afhankelijk van de kredietlimiet

De hoogte van de kredietlimiet wordt door de geldverstrekker bepaald op basis van je inkomen en eventueel andere financiële verplichtingen. Je kunt tot dit bedrag vrij geld opnemen. De rente wordt berekend over het bedrag dat openstaat. Vergelijk de verschillende geldaanbieders vooraf op hun voorwaarden en rentepercentages. Dit kan je een hoop geld besparen. In de meeste gevallen is de hoogte van het rentepercentage gekoppeld aan de kredietlimiet. De duur van het doorlopend krediet is ook afhankelijk van de geldverstrekker.

Een doorlopend krediet heeft een variabele rente

Een doorlopend krediet heeft een variabele rente. Dit geeft enige onzekerheid, daar vooraf niet duidelijk is hoe de rentestand zich zal ontwikkelen. Op elk moment kan de rente worden aangepast. Het is daarom verstandig om direct met aflossen te starten als de financiële situatie dat toelaat. Hiermee houd je de rente zo laag mogelijk. Een belangrijk voordeel van een doorlopend krediet is dat je boetevrij mag aflossen. Dit is vaak bij andere leningsvormen niet mogelijk. Wil je meer informatie over de mogelijkheden van een doorlopend krediet? Neem via onze website vrijblijvend contact op met Leningvoor.nl. Wij geven je graag een advies op maat.