Bij wandtegels zijn slijtage-eigenschappen van minder groot belang. De uiterlijke eigenschappen zijn dus belangrijker. Het is nog wel van belang te kijken hoe makkelijk de tegels te plaatsen zijn.

Wandtegels

Verder zijn materiaalkeuzes belangrijk, je wilt namelijk een bepaalde stijl hanteren voor je badkamer. Daarom moet je ervoor zorgen dat je wandtegels hier goed bij aansluiten. Wil je een rustgevende badkamer of juist een wat drukkere badkamer?

Welke kleuren zijn duurzaam en welke juist niet?

Bij de kleurkeuze van je tegel, moet je erbij stil staan of je de badkamer voor vele jaren zo wilt houden of dat je het na een aantal jaren weer wilt aanpassen. Mocht optie één je keuze zijn, dan zal je ook neutrale tegel moeten kiezen. Één die minder tijdgevoelig is. Kies dan niet voor een tegel met een uitgesproken kleur zoals geel of blauw. Neem een witte, zwarte of gematigde kleur.

Wel of geen patroon in de wandtegel?

Deze keuze hangt af van de overige kenmerken van je badkamer. Wanneer je andere kenmerken neutraal zijn, dus één kleur zonder patroon, waarbij de kleur zelf ook erg neutraal is, zoals wit, zwart of beige. Dan kan de keuze voor een bepaald patroon in je wandtegel een echte toevoeging zijn. Heb je juist al opvallende kenmerken laten terugkomen in andere onderdelen van je badkamer, dan is het verstandig de wanden te voorzien van een neutrale tegel die rust brengt in je badkamer.

Online de tegel voor je badkamer vinden

Je kunt natuurlijk bij verschillende bedrijven terecht om tegels te bekijken. Omdat een badkamer vaak voor heel wat jaren mee moet kunnen, is het aan te raden zoveel mogelijk tegels te bekijken. Je kunt dan heel wat zoekwerk besparen, door online op zoek te gaan naar het tegelaanbod. Hierdoor kan je de tegels makkelijk naast elkaar neerzetten en vergelijken op verschillende punten. De tegels zijn divers en van hoge kwaliteit. Wanneer je hier gaat kijken voor je wandtegels, is de kans groot dat je in ieder geval een tegel vind die je erg zal aanspreken. Deze wandtegels kan je bij Goedkopetegelhandel voordelig bestellen.