Reviseren is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Of het nou gaat om een motorblok van een klassieke auto, een grasmaaier of een grote elektromotor uit de metaalindustrie, alles komt in aanmerking voor revisie. En om de klus helemaal te klaren kan er ook gewerkt worden met vlamspuiten of verspanen.

Alle apparaten zijn onderhevig aan slijtage. Deze zorgt ervoor dat een machine niet meer optimaal kan functioneren, wat schade toebrengt aan uw productie of de kwaliteit van de eindproducten. Daarom is het nodig uw machinepark goed te onderhouden. Revisie is daarvoor een goede optie.

Bij revisie worden alle draaiende onderdelen gecontroleerd en waar nodig vervangen. Op die manier zijn apparaten als elektromotoren, pompen en andere machines weer zo goed als nieuw. Met het reviseren verlengt u de levensduur van uw apparaten dus aanmerkelijk, wat u op de lange termijn weer kosten bespaart.

Revisie

Revisie kan op ieder moment

Als tijdens het reviseren van een grote machine, die bovendien erg duur en belangrijk voor uw organisatie is, blijkt dat er onderdelen zijn die aan vervanging toe zijn, zijn de juiste onderdelen misschien niet altijd direct voorhanden. In zo’n geval kan verspanen de oplossing bieden.

Dit kan bijvoorbeeld als er wel een onderdeel is dat lijkt op het deel dat u zoekt, maar deze qua maat niet helemaal overeenkomt. In zo’n geval kan met verspanen systematisch metaal worden weggesneden, net zo lang tot exact de juiste afmeting is bereikt. Verspanen zorgt dus voor een perfecte aansluiting op uw huidige machines. En omdat deze afmetingen erg nauw luisteren voor het optimaal presteren van de motoren, kan verspanen van levensbelang zijn voor uw bedrijf.

Hetzelfde geldt voor vlamspuiten. Omdat de machines waarmee uw bedrijf werkt veel draaiende onderdelen bevatten die bovendien erg warm worden, zijn ze erg kwetsbaar voor corrosie. Met vlamspuiten wordt op deze materialen een deklaag aangebracht. Daarmee zorgt vlamspuiten ervoor dat de materialen beter bestand zijn tegen slijtage en daarom langer mee kunnen. Vlamspuiten kan overigens niet alleen met metalen. Er kan ook gekozen worden voor het aanbrengen van een deklaag van keramiek.