Boxspring is één van de meest populaire bedden in Nederland. Dit heeft ook zo zijn redenen want de boxspring biedt veel belangrijke voordelen. Als je een nieuw bed gaat utizoeken dan kun je de boxspring zeker overwegen.

Een boxspring wordt ook wel een combinatiebed genoemd. Dit komt omdat de boxpsring zowel een lattenbodem als een matras in één heeft. Dit zorgt voor veel comfort. De boxspring bestaat uit een beklede bak met pootjes. Daar is eventueel nog een topdekmatras aan toe te voegen voor extra comfort. Er is geen alles omvattende verklaring voor het succes van de boxspring, maar de voordelen samen geven toch een duidelijk beeld.

Voordelen van de boxspring

Zo is de boxspring allereerst een ventilerend bed, wat komt door de pocketveringstructuur. Dit zorgt niet alleen voor een koel gevoel in bed maar is daarnaast ook goed voor de hygiene. Hierdoor is het slaapgevoel in principe beter. Daarnaast is een boxspringcombinatie over het algemeen hoger dan andere matras-bedbodemcombinaties. Dit zorgt voor een makkelijke in- en uitstap en vooral voor ouderen komt dit goed van pas. Ook zijn 2 persoons boxspringbedden makkelijk te combineren.

Nadelen van de boxspring

Naast voordelen zijn er ook enkele noemenswaardige nadelen. Zo is de bekleding van de boxspring lastig stofvrij te houden. Daarnaast zijn vlekken moeilijk te verwijderen. Ook kan de combinatie van een boxspringmatras in combinatie met een topdekmatras te veel comfort geven. Dit resulteert in een zwevend gevoel. Ook kan de stoffen bekleding van de boxspring bedden verkleuren in de zon.