Een quad is een motorvoertuig op vier wielen, maar wordt door de Nederlandse verkeerswet gezien als een driewielige auto. De quad mag in Nederland zelfs op de snelweg rijden, zolang de quad de minimale snelheid maar kan behalen en een kenteken heeft. De quad wordt ook wel een ATV (All Terrain Vehicle) genoemd. Je kan de quads onderverdelen in utility quads en sport quads.

De Yamaha YFZ450 quad

Yamaha is een bekende producent van sport quads en weet maar al te goed dat competitie en compromissen sluiten niet met elkaar door één deur kunnen! En dit is dan ook precies de filosofie achter elk ontwerp van Yamaha quads. De sterke lichtgewicht frames bewegen met je mee maar vangen tegelijkertijd elke schok op.  Het ergonomische ontwerp biedt je optimaal comfort zodat je je volledig kan focussen op wat vóór je ligt; een race die je wilt winnen!

Het hart van elke Yamaha ATV is een door intensieve research en ontwikkeling geperfectioneerde motor. Van een hoog koppel en viertakt vermogen tot de opwindende ervaring van de robuuste tweetaktacceleratie; zo laat je de concurrentie ver achter je!

De Yamaha YFZ 450 quad is comfortabel en wendbaar en is daarmee de perfecte competitie-ATV voor beginners. Je moet al wel bekend zijn met het stuurgedrag om je tegenstanders links en rechts voorbij te kunnen gaan, maar de quad is voldoende flexibel en robuust om incidentele bulten op een comfortabele manier te nemen. De perfecte balans bij deze Yamaha quad wordt gevormd door het sterke (hybride) stalen en aluminium chassis. Het gewicht is in het midden gecentreerd voor geweldige stabiliteit.

In principe is het zo dat door je gewicht bij een ATV meer naar de voorkant te verplaatsen de handling beter wordt. Maar hierdoor wordt het sturen vaak zwaar en vermoeiend. Bij de YFZ450 rust er echter minder gewicht op de voorwielen. De combinatie van de demping en een nieuw bandenprofiel vóór, zorgt voor een soepel strak weggedrag waarmee je de concurrentie zeker te snel af zal zijn.

De Yamaha YFZ450 heeft zowel vóór en achter lichtgewicht schokdempers. Wat je dus ook tegenkomt op het circuit, het systeem van progressief verende schokdempers met instelbare voorbelasting zal zorgen voor een soepele rit;  dit zal het comfort en je concentratie ten goede komen!

Als laatste, maar minstens net zo belangrijk, de remmen! Remkracht kan net zo’n cruciale rol spelen bij het winnen van een race als snelheid. Daarom is de

De YFZ450 quad is uitgerust met een krachtig hydraulisch remsysteem met vóór en achter lichtgewicht remschijven. Dit zorgt voor een geweldige remkracht in combinatie met een lager onafgeveerd gewicht.