Yamaha is van oorsprong een Japans bedrijf dat is uitgegroeid tot twee afzonderlijke wereldwijde ondernemingen, namelijk Yamaha Corporation en Yamaha Motor Company. Eerstgenoemde is een fabrikant van geluidstechniek en muziekinstrumenten en Yamaha Motor Company is een grote Japanse producent van motorfietsen, quads en scheepsmotoren. Het maakt deel uit van het Yamaha conglomeraat en is gevestigd in Iwata.

Yamaha quads

Het merk is opgericht door de orgelbouwer Taraguchi Yamaha. Hij begon in 1897 al met het maken van muziekinstrumenten en in 1954 werd begonnen met het bouwen van motorfietsen. De eerste motoren die gebouwd werden waren de 48cc- en 125cc-tweetakten en deze werden in een sneltreinvaart doorontwikkeld. In 1969 kwamen er ook viertakten op de markt.

Yamaha behoort tegenwoordig tot de grootste merken en levert machines in alle klassen en categorieën, ook op sportgebied. Het is een toonaangevend merk op het gebied van viertaktenduro-, offroad- en allroadmachines. In 1980 kwam Yamaha als eerste met de quad op de markt, dit was het productiemodel ‘’Yamaha Tri-moto’. Dit werd gevolgd door het utility model ‘Yamaya YFM200’ in 1985.  De meeste Yamaha quads worden overigens in de Verenigde Staten verkocht, maar het motorvoertuig begint ook steeds populairder te worden in Europa.

De Yamaha Banshee werd voor het eerst geproduceerd in 1987. De motor die zich in deze quad bevindt komt uit de populaire 350RD-racemotoren. In 1988 kwam het type ‘Yamaha Blaster’ op de markt. Beide typen worden sinds januari 2007 niet meer geproduceerd in verband met de nieuwe emissie regelgeving die toen in werk is getreden. Hierdoor verdwenen de tweetakt motoren in toenemende mate uit de productielijn. De ‘Yamaha Blaster’ is echter nog steeds één van de populairste instapmodellen in de quadsport.

Yamaha biedt een ruime keuze aan quad modellen. Als je je op zoek bent naar een leuk quad model met net dat ietsje meer, kijk dan eens naar de ‘Yamaha YFM700R’. Dit is een pittig en sportief model, gemaakt voor optimaal rijplezier.

Het heeft een krachtige 686cc motor waarmee je op elk terrein uit de voeten kan; denk hierbij aan modderige graslandschappen tot aan rotsachtige hellingen. Het speciale lichtgewicht chassis van aluminium en staal geeft je vertrouwen, staat garant voor uitstekende rijkwaliteiten en zal elke schok verwerken.  Een Yamaha quad staat voor betrouwbaarheid en het behouden van optimale controle, in welk avontuur je ook terecht komt.

Yamaha Raptor

Deze allround Yamaha quad is een sport quad die van alle markten thuis is. Yamaha levert de raptor als mini-quad voor de jongste liefhebbers, maar heeft tevens een instapmodel voor de beginnende quadrijder tot de stoere crosser. De Yamaha Raptor is er voor alle soorten rijders.