Wanneer u van sportief varen houdt, dan houdt u ook van zeilen. Zowel jong als oud vermaakt zich op het water. Zeilen vraagt om actief bezig zijn, terwijl het tegelijkertijd rustgevend is. Na een dag op het water wacht de gezelligheid van de jachthaven. Gezellig eten aan dek en een praatje maken met de ‘buren’ behoort dan tot het leven van alledag. Nederland is met zijn vele vaarroutes bij uitstek geschikt voor een zeilvakantie. Eindelijk een vakantie waarin u echt kunt ontspannen en het massatoerisme ver weg is.

Ontspannen het water op met een zeiljacht

Waterfront Jachtcharter verhuurt zeiljachten. Hierdoor hoeft u zelf geen zeiljacht aan te schaffen en te onderhouden, maar kunt u gedurende een zelfgekozen periode genieten van de boot, terwijl de kosten slechts beperkt zijn. De zeiljachtverhuur is te vinden in Kortgene aan het Veerse Meer. Hier vandaan kunt u uiteraard voor diverse routes kiezen. Natuurlijk behoort het Veerse Meer zelf tot de opties, maar ook de Oosterschelde en de Biesbosch zijn vrij gemakkelijk te bereiken. Heeft u zelf een mooie zeilroute in gedachten? Ook dat kan. Wanneer u twijfelt over de bereikbaarheid van een bepaalde plaats, kunt u dit altijd aan het team van Waterfront Jachtcharter vragen.

Leren zeilen

Bent u een fervent zeiler of wilt u het graag eens proberen? Voor zeilen is wel wat ervaring nodig, maar bij Waterfront Jachtcharter krijgt u ook altijd een instructie voordat u vertrekt. Zo weet u precies waar u bij dit schip op moet letten. Een paar tips kunnen we u alvast geven. De stuurman is degene die stuurt en de rest van de bemanning kijkt om zich heen. Vooral op drukke wateren is dit een must. Achterom kijken levert al gauw een meter verlies op. Wees allereerst en vooral bezig met zeilen. Opruimen hoort erbij, maar is de tweede prioriteit. Het is belangrijk dat u bezig bent om de boot op de juiste manier vooruit te krijgen zonder dat u ondertussen met allerlei andere dingen druk bent.

Zeilen doet u samen

Solozeilers behoren tot de uitzonderingen, zeker als het om een vakantie gaat. Met twee personen wordt zeilen niet alleen leuker, maar ook veiliger. Natuurlijk kunt u ook prima met een groep gebruikmaken van de zeiljachtverhuur. Bij Waterfront Jachtcharter vindt u zeiljachten voor maximaal 4, 5 en 7 personen. Voor de iets grotere groepen is het huren van een zeiljacht vaak heel voordelig, doordat er meerdere slaapplaatsen aan boord zijn. Kiest u straks voor de populaire routes die druk bevaren worden of gaat u voor een onbekend stukje Nederland waar de rust ook op het water nog heerst? Ga voor de vakantie die het best bij u past en trek het water op met een luxe zeiljacht.