Als je kijkt naar de trends in marketing dan is het snel duidelijk: video is het best presterend. Hiervan maak je als ondernemer natuurlijk graag gebruik op allerlei manieren:
Zelf simpele filmpjes of vlogs maken met je smartphone
Interessante video’s plaatsen op YouTube.
Animaties laten maken of gelikt uitziende special effects door gespecialiseerde bedrijven
Bewegende beelden vangen de aandacht en je kan snel iemand de juiste signalen meegeven om jouw bedrijf te (her) introduceren bij mogelijke klanten.

Beinvloed je potentiele klant

Een niet te onderschatten voordeel van video is dat je invloed hebt aan welke beelden je jouw bedrijf koppelt in het onderbewust zijn van je klant. Je kan meer laten zien dan alleen een logo of een vaststaand beeld: maak daar gebruik van! Toon snel meerdere beelden waarmee je als bedrijf wilt worden geassocieerd, denk daarbij vanuit de klant. De klant wil bijvoorbeeld:
Vertrouwen (toon daarom bijvoorbeeld reviews of tevreden klanten)
Een mooi product (toon je grootste successen)
Herkenning (Laat bijvoorbeeld logo’s zien van bekende klanten die je hebt)
Passie (Laat zien dat je bedrijf zich met hart en ziel inzet voor de klant)

Nadeel aan video content

Omdat iedereen inmiddels bestookt wordt met video’s is het moeilijk hier mee op te vallen. Een video laten maken is relatief kostbaar en als een klant deze eenmaal heeft gezien is deze meestal voor dezelfde klant niet meer interessant. Tenzij de film zo bijzonder is dat deze hem aan anderen wil laten zien! Dan heb je een ware homerun gescoord want beter kan je video niet worden! Maar dit komt niet veel voor en je gaat er dus vanuit dat de video slechts eenmaal wordt bekeken. Wanneer je een film promoot op social media ziet de klant het begin shot wel steeds weer voorbij komen (waarbij deze natuurlijk wel weer aan de inhoud denkt) maar hij zal hem niet opnieuw afspelen. Wat wel opvalt: laat de video op een andere plaats (weer) voorbij komen waar de klant het niet verwacht.

Een mobiel led scherm

Bij veel evenementen wordt een groot mobiel led scherm geplaatst waarop beelden van het evenement worden getoond maar vaak ook sponsoren. Wanneer jouw video ook op deze schermen voorbij komt is dat iets nieuws voor je potentiele klant en heeft dit dus meerwaarde. Wat ook een slim idee is, zeker als je zaak zich op een zichtlocatie bevindt!, huur eens een paar dagen een mobiel led scherm. Deze kan je gewoon op je (parkeer) terrein plaatsen met jouw beelden erop. Eventueel in combinatie met andere content zoals de temperatuur , tijd en datum en het weerbericht, want dat vindt iedereen interessant! Doordat het ledscherm maar tijdelijk op deze locatie te zien is valt deze iedereen op. Vooral ook passanten die dagelijks voorbij komen zien meteen dat er iets veranderd is in de omgeving. Juist doordat dit maar tijdelijk is zal je scherm een zeer hoge attentiewaarde hebben.
Hoe zet je video dus in met rendement:

  • Voorzie je video van beelden die de klant positief beïnvloeden
  • Laat video zien op verschillende plaatsen
  • Maak gebruik van een ledscherm voor tijdelijke opvalkende video reclame