golden retrieverVoor alle hondenliefhebbers geldt, je hond is je beste vriend. Hij is altijd blij om je te zien, is waakzaam, biedt onvoorwaardelijke liefde en heeft het beste met je voor. Dan wil jij toch ook het beste voor je hond?

Dat begint bij het beste hondenvoer. Want zeg nou zelf, wanneer wij gezond en lekker eten, dan voelen wij ons toch ook beter? Dat geldt ook voor de hond.

Maar wat is dan het beste hondenvoer en waar moet je op letten bij het kopen van hondenvoer? Ga je voor goedkoop hondenvoer of die ene zak waar heel groot glutenvrij op staat? Kies je op basis van advies van experts of op basis van ingrediënten? Zoveel keuzes, zoveel mogelijkheden. We kunnen wel stellen dat we allemaal één ding willen en dat is het beste voor onze hond en dus het gezondste hondenvoer. Maar is goedkoop dan ook per direct minder goed en zo’n sticker glutenvrij, wat zegt dat nou eigenlijk? Belangrijk is dan ook dat je bij het maken van een keuze voor het beste hondenvoer goed voorlicht: wat is nu écht belangrijk voor een hond en wat zijn de beste ingrediënten om het gezondste hondenvoer te kiezen?

Hondenvoer ingrediënten

De hond stamt van oorsprong af van de wolf, dat is onderzocht en zowel het gebit als het verteringsstelsel lijken het meest op dat van de wolf. De wolf is een echte jager in de natuur. Hij kiest zijn prooien op basis van verschillende factoren waaronder de voedingswaarde. Wanneer hij een prooi gevangen heeft gaat hij instinctief te werk: hij eet zo mogelijk eerst de ingewanden op omdat hij weet dat daar de beste voedingsstoffen voor hem zitten. Het vlees, dat komt later wel. Uiteindelijk eet de wolf nagenoeg alles op, van de organen tot het merg in de botten, het vlees en spieren. Er blijft niets van zijn prooi over.

Oerinstincten

Nu is onze trouwe viervoeter geen jagende wolf in de natuur, maar de oerinstincten zitten er nog wel. Een hond zal niet kiezen voor een saladebar, wel voor een plakje lekker geurende worst. Dus waarom het voedingspatroon aanpassen op dat van ons en niet die van een wolf?

Voor ons mensen is het tegenwoordig erg hip om healty foods te eten. Veel groene groentes, noten en andere gezond bevonden ingrediënten vormen onze dagelijkse maaltijden. Het is dan ook niet gek om te denken dat wat goed is voor ons, ook goed zou zijn voor onze huisdieren en dus de hond. Maar of dat nu wel zo’n goed idee is…