Na een periode met alleen maar negatieve berichten over de bouw is het tijd om vooruit en omhoog te kijken. Er kan namelijk worden gezegd dat het weer beter gaat met de bouw. Zo heeft bouwbedrijf Heijmans in Rosmalen in de eerste vier maanden van 2014 234 woningen verkocht. Hiervan zijn er 129 aan particulieren verkocht. Vergeleken met 2013 is dit een forse verbetering. Heijmans bleef toen namelijk steken op een aantal van 60 woningen. Volgens Heijmans is dit een overgangsjaar. De orderportefeuille is namelijk toegenomen.

Naast bouw ook verbouw vooruitgangen

Dit is één van de voorbeelden die aangeven dat het steeds wat beter gaat met de bouw. Naast dat er meer huizenkopers zijn, zijn er ook meer mensen die gaan verbouwen. ‘Verbouwers’ kunnen namelijk gebruik maken van gunstige een gunstig loontarief dat geldig is tot 1 januari 2015. Het btw-tarief op arbeid is dan namelijk 6% waar het normaal 21% betreft. Op deze komt de overheid huizenbezitters die willen verbouwen of renoveren tegemoet. Er moet wel opgelet worden dat de verbouwing wordt afgerond voor 1 januari 2015, anders geldt de regeling namelijk niet.

Met deze voorbeelden is te zien dat mensen hun hand van de knip afhalen en langzamerhand weer gaan investeren. Ook de lokale bouwbedrijven profiteren hiervan en kunnen dit merken.

Een lokaal bouwbedrijf

Als u wilt gaan verbouwen dan is het verstandig om dit bij een lokaal bouwbedrijf te doen. Zij kunnen namelijk goede service en after-service leveren doordat zij in de buurt opereren. Ook zijn zij zeer afhankelijk van mond tot mond reclame en op deze manier zullen ze goede kwaliteit leveren. Het is natuurlijk mogelijk om te informeren bij u in de buurt over het bouwbedrijf dat u in gedachten heeft.