Damesjassen zijn niet alleen voor de bekleding van het lichaam tegen de kou. De jas van een vrouw moet een fashion statement maken. Hij moet modieus zowel als functioneel zijn. Damesjassen zijn er in zoveel verschillende stijlen als er kleuren in de regenboog zijn. Het hangt van de vrouw af en uiteraard het weer. De catwalks van Parijs en New York dicteren wellicht de mode van de rijken, maar de betaalbaarheid dicteert de mode voor de alledaagse vrouwen.Jas

Leer

Leer past bij elk seizoen. Een lichte leren damesjas kunt u in de lente en de koele nachten van de zomer dragen. Een zware gevoerde leren jas houdt de kou tegen in de winter. Zowel mannen als vrouwen houden van leer, het is modieus en klassiek. Bovendien passen leren jassen bij elke leeftijd, zelfs peuters zien eruit om op te vreten in kleine leren jasjes. Combineer een leren jas met een paar leren laarzen en u heeft een winnend outfit.

Wol

Ook wol maakt een modieuze indruk. De meest trendy zakenvrouwen dragen wollen damesjassen naar het kantoor. Wol is bovendien comfortabel en houdt ook in de koudste winter warm. Het perfecte cadeau voor een persoon die de overgang van student tot professional maakt is een wollen jas. De meeste grote warenhuizen hebben een ruime collectie in alle kleuren en maten ter beschikking.

Bont

Bontjassen zijn nog steeds populair, ongeacht de afkeer van dierenrechtenorganisaties. Er is een plek voor elk soort in de garderobe van een vrouw. Damesjassen gemaakt van nepbont is waarschijnlijk een betere keuze dan echt bont en kan tevens evengoed modieus uitzien. Tegenwoordig is het verschil bovendien amper zichtbaar. Bontjassen zijn perfect voor de oudere vrouw, terwijl jongere vrouwen er beter uitzien in een leren of katoenen exemplaar.

Ongeacht of u kiest voor wol, leer of bont, de grote verscheidenheid aan stijlen en kleuren is verbluffend. Speelt het budget een grote rol dan kunt u gaan shoppen voor een damesjas in de lente. Vaak komt u op dat moment afgeprijsde jassen tegen, met een betaalbare prijs. Welke u ook kiest, let er altijd op dat hij bij uw persoonlijkheid past en dit ook uitstraalt.