Dan ben je waarschijnlijk nu al druk op zoek naar de juiste verkleedkleding. Dit is niet altijd gemakkelijk, je wil toch ook een beetje origineel uit de hoek komen, of misschien zoek je hetzelfde kostuum voor een groep vrienden. Dan hebben wij een leuke suggestie voor je!

Wel eens gehoord van een Morphshuit? Het is gemaakt van lycra spandex, een elastische materiaal dat zich aanpast aan de rondingen van elk lichaam. Het kostuum bedekt het hele lichaam en maakt iemand volstrekt onherkenbaar. Heel geschikt als verkleedkleding dus!

De stof van de Morpshuit is zodanig aangepast dat je zonder moeite kan ademen door het gedeelte dat het hoofd bedekt. En ook behoud je 80 procent van het normale zicht zonder dat je het masker afzet. Zorg er hierbij ook voor dat je het pak hoger op trekt rond je benen en borst. Dit zorgt ervoor dat het gedeelte rond je hoofd losser komt te zitten en hierdoor kan je dan makkelijker door je verkleedpak heen kijken. Als je buiten bent op een zonnige dag dan kan je je zicht aanzienlijk verbeteren door het dragen van een zonnebril, bij de lichtere pakken is dit een aanzienlijk verschil!

De lycra spandex laat bovendien ook toe dat je zonder probleem iets kan drinken, zonder dat je het masker moet afzetten, wat tijdens een feestje natuurlijk wel een belangrijke voorwaarde is. Je kan dus zonder gevaar dat omstanders je zullen herkennen een lekker drankje drinken!

Zo is het idee ook op de markt gekomen van deze verkleedkleding. Drie jaar geleden gingen namelijk de broers Ali en Fraser Smeaton, samen met hun vriend Gregor Lawson skiën in Canada. Als grapje kwamen ze op het idee om zich voor de après-ski te verkleden in dit catsuit-achtige kostuum dat een Japanse collega-student uit zijn land had meegebracht. Het verkleedpak zorgde tijdens een lokaal studentenfeestje al voor algemene bewondering en de vrienden wilden het succes ook in Canada testen. Het succes was zo mogelijk nog groter.

Ze kwamen daarom op het idee om het verkleedpak wat aan te passen en er een goed klinkende naam voor te verzinnen en verdienen nu zo een centje bij.

Stel je nu eens voor dat jij met een groep vrienden in deze verkleedkleding op een feest aankomt. Mensen zullen je niet herkennen en je zult de show stelen met z’n allen!