Mensen gaan zich steeds meer op techniek richten en ook in het onderwijs wordt dit belangrijker. Er komt meer aandacht voor en daarom zijn er enkele iPad-scholen opgericht in Nederland. Daarnaast hebben steeds meer mensen een tablet, smartphone of smartwatch in bezit. Op het CES, wat in New York plaatsvond, werden ook enkele nieuwe ‘wearable devices’ aangekondigd.

Fabrikanten verwachten namelijk dat dit een trend wordt en dat over een aantal jaren (bijna) iedereen met een smartwatch rond loopt. Op het CES werden onder meer enkele smartwatches en een aantal fitnessarmbanden getoond. Vaak kunnen deze gadgets informatie geven over de gezondheid en kan een bezoek aan fysiotherapie Dongen wellicht voorkomen worden.

Garmin introduceert Vivofit

De elektronicabeurs diende onder meer als evenement om de Vivofit te presenteren. Het is een fitnesstracker die meet wat de gebruiker doet en hieruit kan bepalen hoe vaak deze sport. Vervolgens kan er aan de hand van deze activiteit persoonlijke sportdoelstellingen gesteld worden. Als het dagelijkse doel wordt bereikt, wordt er de volgende dag een nieuw doel bepaald.

De Vivofit wordt in meerdere kleuren uitgebracht en is hierdoor uniseks. Batterijen kunnen door de gebruiker zelf vervangen worden maar zouden bijna een jaar meegaan. De fitnesstracker is waterdicht en kan tot 50 meter diep onder water werken. Daarnaast is het apparaat te koppelen met ANT+-hartslagmeters.

Voor sporters kan het zeer handig zijn omdat er precies gemeten wordt wat zij doen en doelen hierop afgesteld worden. Het is een drijfveer die ervoor zorgt dat je elke dag een stukje verder gaat en probeert het doel te behalen.