Gezond eten moet de eerste keuze voor je zijn
Maak altijd de keuze voor gezond eten als je wilt afvallen. Een voorbeeld van dit eten is groentes, tonijn en mager vlees. Het is belangrijk dat het lichaam genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt als je slanker wilt worden. Er bevinden zich veel voedingsstoffen zoals vitamines in gezond eten.

Frisdrank is verleden tijd voor jou
Vermijd het drinken van fris. Deze hebben veel suikers wat het afslanken lastiger maakt. De fris kan het beste omgewisseld worden door water. Koffie zonder melk en suiker is ook mogelijk.

Lichaamsbeweging is vereist om gezond af te vallen
Bewegen is goed. 3 dagen bewegen in de week is benodigd. Snelwandelen voor 30 minuten is een voorbeeld van lichaamsbeweging. Joggen is een andere wijze om te bewegen. Het is door te bewegen mogelijk om meer calorieën te verbruiken.

Een dagboek kan je helpen bij het afvallen
Houdt een dagboek bij met je voeding. Je hebt een uitstekend beeld als je opschrijft wat je eet. Op welk punt het mis gaat is dan direct te analyseren. Maak daarna veranderingen zodat je vooruit gaat.

De tijd nemen bij het eten
Neem de tijd om je maaltijden te nuttigen. Het lichaam heeft tijd nodig om signalen te krijgen dat de maag vol is. Op deze manier kun je voorkomen dat je te veel binnenkrijgt. Je zit snel vol als je niet snel eet.

Eet niet verder als je al vol zit
Ga niet verder met eten als als je maag vol is. Wanneer je na een bord eten het idee hebt dat je maag vol is eet dan niet meer door. Hoe fantastisch het eten ook is; stop met eten. Beeïndig het direct als je verzadigd bent.