België ingedeeld bij middelmatige tegenstanders

Binnen enkele weken eindigt het voetbalseizoen alweer en is het tijd voor het grootste voetbalevenement van 2014; het Wereldkampioenschap voetbal in Rio de Janeiro en de rest van Brazilië. Ondanks de vele WK-titels die het land al op haar naam heeft staan is dit slechts de tweede keer dat het WK daar gehouden wordt. België zit in groep H samen met Algerije, Rusland en Zuid-Korea. In dit artikel vind je de wedstrijden die België deze zomer gaat spelen. Het laatste nieuws over het WK lees je op

België – Algerije in Belo Horizonte op 17 juni om 18:00

De eerste wedstrijd in het WK voor België is tegen het Afrikaanse land Algerije. Het team heeft zich geplaatst voor het WK, maar staat bekend om haar tegenvallende resultaten bij de afgelopen wereldkampioenschappen. Het ziet er dan ook naar uit dat België een gemakkelijke wedstrijd tegemoet gaat, en weinig tegenstand mag verwachten van de tegenpartij. De wedstrijd wordt gespeeld in Belo Horizonte, de op drie na grootste stad in Brazilië.

België – Rusland in Rio de Janeiro op 23 juni om 00:00

Rusland lijkt de sterkste tegenstander te worden van België in groep H. De Russen doen het de laatste jaren redelijk op wereldkampioenschappen, en het Russische voetbal heeft de afgelopen jaren een flinke vooruitgang geboekt. Toch zullen de Russen het in deze tweede wedstrijd voor België lastig hebben tegenover de Rode Duivels, vooral na de sterke kwalificatie van België. De wedstrijd wordt gespeeld in Rio de Janeiro, de grootste stad van Brazilië. In hetzelfde stadion zal de finale gespeeld worden.

Zuid-Korea – België in São Paulo op 26 juni om 22:00

Het nationale team van Zuid-Korea zorgde in 2006 nog voor een grote verassing onder leiding van Guus Hiddink. Het team behaalde de halve finale na een sterke groepsfase. Dankzij Hiddink kon het team zich steeds verder werken in het kampioenschap. Sinds het vertrek van de coach in 2006 is de kwaliteit van het spel lichtelijk achteruit gegaan, het is dus maar afwachten hoe Zuid-Korea het tegenover de Belgen zal doen. België speelt de laatste wedstrijd van de groepsfase in São Paulo.

Na de groepsfase

Wanneer België de groepsfase uitgespeeld heeft is het afwachten tegenover welke club zij zullen staan. Het team kan potentieel tegen 4 andere teams staan. Afhankelijk van de eerste of tweede positie die zij kunnen bemachtigen in de groepsfase wordt bepaald tegen welk team zij na de groepsfase moeten spelen. Wordt België eerste dan spelen zij tegen de tweede plek in groep XXX, als zij de tweede plek veroveren spelen zij tegen de nummer 1 uit deze groep.