Elke reformwinkel en bijna elke supermarkt biedt verschillende merken van kant en klare maaltijdshakes aan. Maar je kan ook zelf jou gezonde maaltijdshake maken.

Waarom kiezen voor een maaltijdshake?

Ofwel is dergelijke shake een onderdeel van een afslankprogramma in combinatie met een goede uitgebalanceerde voeding.

Ofwel is dit een optie voor een ontbijt of een lunch. Soms heb je de tijd niet om te lunchen over de middag als je nog snel iets af wil werken en dan is zo’n kant en klare shake welgekomen. Of als je geen brood kan/mag of wil eten.

Hoe wordt zo’n kant en klare shake gemaakt?

Je kan variëren: ofwel meng je het poeder met melk (wie het nog “lichter” wilt, gebruikt water), versgeperst sap, yoghurt of yofu en naar eigen believen kan je er stukjes fruit aan toevoegen. Als je thuis bent, kan je het geheel mixen en dan heb je een heerlijke milkshake of smoothie.

Wat zijn de voordelen?

Omdat zo’n shake weinig energie bevat, heb je kans om extra gewicht te verliezen.
De maaltijdshakes kan je in verschillende smaken vinden en zo kan je de smaak kiezen die het beste bij jou past.
Meestal zijn de shakes zoet en worden ze als lekker ervaren.
Ze zijn snel klaargemaakt en je kan ze overal gemakkelijk mee naartoe nemen.

Zijn er ook nadelen?

Als je alleen de shakes gebruikt om af te vallen dan is de kans groot dat je heel snel naar jouw vroegere gewicht terugkeert, eens je hiermee stopt;
Omdat niet alles in de shake zit, moet je ervoor zorgen dat je voldoende vitamines of andere voedingsstoffen binnen krijgt.
Goedkoop zijn ze niet, zeker als ze deel uitmaken van een dieet.

Hoe maak je jouw eigen gezonde maaltijdshake?

Deze shake heeft uiteraard niets te maken met de kant en klare versie uit de winkel en maakt ook geen deel uit van een dieet. Dit is gewoon een gezonde variant op de boterham ’s ochtends of op het bakje havermoutpap.

Je kan de shake maken op basis van melkproducten of fruitsappen of groentensappen, gemengd met noten, kokosolie, super food…. Even in de blender of de keukenmachine en je hebt een heerlijk gezond ontbijt. Smakelijk!