Wie denkt te lijden aan een verminderd libido, gaat veelal druk op zoek naar een medicijn om dit te verbeteren. Jammer genoeg helpen de meeste pillen en dranken niet. Toch zijn er ook oplossingen die wel  degelijk je libido kunnen bevorderen. Maca, een knolgewas uit Peru is zo’n oplossing. Dit is een 100% biologisch natuurproduct dat niet alleen de opwinding, maar ook de vruchtbaarheid van de mens doet verbeteren.

Maca

Maca is dus een bijzonder en uniek knolgewas en groeit voornamelijk in Peru (Zuid-Amerika). Het is een gewas die vanaf 4000 meter en zelfs hoger in het Andesgebergte kan groeien. De Peruaanse bevolking gebruikt dit eetbare knolgewas al reeds eeuwen op verschillende manieren. De knollen van de maca-plant smaken zoet en kunnen rauw of gekookt worden geconsumeerd. De Peruanen in het Andesgebergte zijn er ook van overtuigd dat maca knollen de oplossing zijn voor allerlei ziekten en voor de algehele gezondheid en vitaliteit van de mens.

Reeds in de tijd van de ontdekkingsreizigers, kwamen de Spanjaarden in aanraking met maca. De Spaanse conquistadores zaten namelijk met een probleem, dat niet direct leek te kunnen worden opgelost. De ontdekkingsreizigers hadden angst om verder te reizen met hun paarden omdat er voor de paarden weinig te eten was in dit onherbergzame gebied. Daarnaast was er ook nog eens de kans dat de paarden in de hoge bergen onvruchtbaar zouden worden en er dus geen nieuwe paarden meer zouden worden geboren.

Na verloop van tijd ontdekten de Spanjaarden, die tegen hun zin in werden vertraagd, dat er maca knollen aanwezig waren als voedsel voor hun paarden. En dat maca ook nog eens de vruchtbaarheid van de paarden positief bevorderde. Het bijkomende gunstige gevolg was dat de paarden mooie en tevens gezonde veulens op de wereld brachten. Het is dus ook niet vreemd te noemen dat de Inca’s decennia later belasting aan de Spaanse dictators voor een deel in maca betaalden.

Libido

Dat maca een sterk supplement was, wisten de Inca’s natuurlijk eeuwen. Voor en tijdens de zware gevechten kregen de soldaten de knollen als voedsel. Daarvan kregen de krijgers meer energie en ook vechtlust. Er is wel enige ironie in dit verhaal: Als een stad eenmaal was veroverd en de krijgers niet meer hoefden te vechten, kregen ze geen maca meer. Reden hiervoor was dat omdat de maca knol ook het libido doet toenemen, hiermee werd voorkomen dat de veroverde vrouwen massaal verkracht werden.

Wetenschappelijke onderzoeken hebben tegenwoordig uitgewezen dat mannen door de inname van maca meer sperma kunnen produceren. Daarnaast is bewezen dat de bewegelijkheid van het sperma veel groter is. Een wetenschappelijk experiment bewees daarnaast dat het libido van de mannen die maca hadden ingenomen sterk verbeterde. Men weet nog niet hoe dit middel precies werkt en dat is dus tot op de dag van vandaag nog niet duidelijk. Wel is het duidelijk dat maca gewoon kan worden geconsumeerd naast andere middelen, waaronder geneesmiddelen. Maca is verkrijgbaar in poedervorm als maca extract of in tabletvorm.