De laatste tijden krijgt uw steeds meer opmerkingen van anderen over de manier waarop u kijkt. Opmerkingen als ‘Kijk niet zo boos!’ Of: ‘kijk niet zo streng, wil je?’ En dat terwijl uw eigenlijk in een hele goede bui bent! Wat is er toch aan de hand?

Zichtbare lijnen

U besluit om uzelf eens goed te bekijken in de spiegel. Uw gaat voor de spiegel staan en kijkt zoals u normaal ook zou doen. Inderdaad. Wat een boze blik! U bestudeert het gezicht nog eens van alle kanten en dan valt het u op, er lopen zichtbare lijnen vanuit uw mondhoek naar uw kaken die wel heel erg de aandacht trekken! Dat verklaart waarom mensen steeds zeggen dat u boos, streng en emotieloos kijkt! Maar deze lijnen had ik vroeger toch niet, vraagt u uzelf af.

Marionetlijnen

Nee dat klopt. Deze lijnen, ook wel te verstaan als marionetlijnen, ontstaan naarmate u ouder wordt. Uw huid wordt daarbij ook steeds dunner. Dit komt omdat het onderhuidse steunweefsel stevigheid en daardoor ook het volume verliest en u daardoor zichtbare lijnen ziet lopen van uit uw mondhoeken naar de kaaklijn.

Fillers

Een oplossing die je probleem hierbij op kan lossen is de marionetlijnen opvullen met fillers. De arts zal dan, afhankelijk van hoe diep de lijnen lopen, een gelvormige filler onder in de huid aanbrengen waardoor deze de diepte van de plooien mooi opvullen en de lijnen minder zichtbaar worden. Het resultaat is direct zichtbaar en het kan één tot anderhalf jaar zichtbaar blijven.

Een aantal prikjes met gelvormige filler is dus genoeg om u weer een vriendelijke en zachtere gezichtsuitdrukking te geven. En levert misschien wel weer complimentjes op in plaats van de opmerkingen die u voorheen kreeg over uw gezichtsuitdrukking.