Het is nu voor eens en altijd duidelijk: modehuis Missoni is niet te koop. Een jaar lang werd er al gedacht dat Missoni het bedrijf, inclusief Missoni Home, wil verkopen, maar er is nu eindelijk een reactie van creative director Angela Missoni op deze beweringen: Missoni is niet te koop. Dit heeft zij in een reactie laten weten aan WWD. Ze zegt er wel bij dat ze zich vereerd voelt door de aandacht.Modehuis

Overname

Het Italiaanse modehuis zou volgens de geruchten voor een bescheiden bedragje van 1 miljard euro te koop staan sinds een paar maanden. Bronnen hebben dit laten weten. Zij lieten ook doorschemeren het bedrag veel te hoog te vinden. Ze zouden volgens hen vier keer zoveel vragen als realistisch is. Bovendien zou de verkoop van het modehuis van de Missoni-familie niet makkelijk zijn, omdat er een groot aantal aandeelhouders zijn en er verschillende belangen bij zijn betrokken. Het is immers een familiebedrijf. Volgens de bronnen zou de eigenaar van het modemerk Valentino’s, Mayhoola for Investments, wel oren naar Missoni. De bronnen lieten ook weten dat Angela Missoni het modehuis niet verkopen wil.

Drie CEO’s in zeven jaar

In het verleden is Missoni door zwaar weer gegaan op management gebied. De top was niet stabiel: drie CEO’s hebben de afgelopen zeven jaar de revue gepasseerd. Zo werd CEO Alberto Piantoni’s contract niet verlengd en ook uitvoerend vicepresentent Diane Levbarg (Missoni USA) vond een andere uitdaging. Daarnaast had Missoni te kampen met een aantal familieproblemen die voor de nodige geruchten dat modehuis Missoni zou worden overgenomen zorgden.

Vliegtuigongeluk

Het vliegtuigongeluk van Vitorrio Missoni heeft ook een flinke deuk geslagen in het familiebedrijf. Twee jaar geleden werd zijn privé jet vermist en later bleek deze te zijn neergestord. Missoni overleefde dit ongeval helaas niet. Dit was een groot gemis, mede omdat hij altijd als bemiddelaar optrad als er onenigheid was in de familie. Een ander familielid, pater familias Ottavio Missoni, overleed ook later dat jaar. Hij werd 92 jaar.