Op zoek naar outdoor laarzen?

Vind je het heerlijk om buiten te zijn maar wil je wel graag altijd warme en droge voeten hebben? Dan wordt het misschien tijd om goede waterdichte outdoor laarzen  aan te schaffen. Maar hoe kies je het juiste paar voor jouw voeten? Met onderstaande tips helpen we je alvast op weg!

Kies de juiste maat

Dit lijkt een voor de hand liggende tip….. Maar stel dat je een prachtig paar outdoorlaarzen ziet en het paar is helaas niet in je maat. Je bent dan toch geneigd een maat kleiner of groter te passen en dan concessies te doen. En laat je niet beïnvloeden door verkoperspraatjes zoals  “je zult ze nog wel inlopen” of “de laarzen zullen na verloop van tijd nog wel wat rekken”.

Het moet niet zo zijn dat omdat de outdoor laarzen mooi zijn, je je voeten in een kleinere maat gaat wringen. Je laarzen moeten de juiste maat hebben, niet te klein maar zeker ook niet te groot. Ze moeten comfortabel zitten zonder te smal of te breed te zijn. Voelen ze in de winkel al niet comfortabel? Dan zal dit vermoedelijk niet gaan veranderen! En denk aan wat het kopen van laarzen in een verkeerde maat voor voetproblemen kan veroorzaken; hamertenen, ingegroeide teennagels, blaren, eksterogen, eeltknobbels enz.

Tijdstip van kopen

Het beste tijdstip om schoeisel en dus ook je outdoor laarzen te kopen is de namiddag. Je voeten zijn namelijk niet heel de dag door van hetzelfde formaat; gedurende de dag zwellen ze wat op. Je voeten zijn op z’n grootst in de namiddag. Zitten op dit moment je laarzen comfortabel? Dan zullen ze bijna zeker op elk moment van de dag comfortabel zitten.

Wandelen

Outdoor laarzen moeten lekker zitten omdat je ze buiten tijdens het werk of je hobby aan hebt en daarbij wil je geen last hebben van knellende laarzen of laarzen die te groot zijn. Zie je een paar mooie laarzen? Loop er dan ook even mee rond in de winkel. Je gaat ze tenslotte ook gebruiken om mee rond te wandelen. Zodra je rond stapt, past de laars zich aan dus op dat moment zul je zeker weten of de outdoor laarzen die je aan hebt de juiste maat voor jou zijn.

Tijd

Neem de tijd als je op zoek bent naar het juiste paar outdoorlaarzen. Comfort is van groot belang en het zijn je voeten die eronder zullen lijden als je het verkeerde paar koopt. Koop je het juiste paar en behandel je je voeten goed, dan kun je heel lang plezier van je aankoop hebben!

Waterdicht

Als jij je nieuwe laarzen gaat gebruiken in de natuur is het van het grootste belang dat deze waterdicht zijn. Waterdichte laarzen zorgen ervoor dat je voeten niet vochtig worden en dus lekker warm blijven en je comfortabel blijft lopen. Vraag dus voor de aankoop naar een garantie dat je laarzen ook echt waterdicht zijn.