Staan je sportieve prestaties al te lang op een laag pitje en weet je niet hoe je weer moet beginnen? Wil je wel bewegen, maar heb je te kampen met chronische klachten in je lijf? Of ben je al tijden bezig om je einddoel te halen, maar wegen de laatste loodjes ook dit keer weer het zwaarst? Het zijn allemaal goede redenen om je te laten begeleiden door een expert van Bas Wortel Personal Trainer Enschede, die met jou aan de slag gaat.

De professional

Een personal trainer heeft ervaring en kennis en kan een op maat samengesteld trainingsschema opstellen. Hij zoekt daarbij naar afwisseling en balans. Juist door het aanbrengen van deze variatie leert het lichaam verschillende bewegingen te maken en wordt het lijf als geheel steeds sterker. Verder zal de trainer natuurlijk motiveren, ook op de moeilijkste momenten, bijsturen om samen de gestelde doelen te bereiken en de grenzen opzoeken om uit te dagen. Deze specialist is er, veelal in een 1 op 1 situatie, even helemaal voor jou.

Veiligheid

Ook veiligheid is een goed argument om samen te werken met een personal trainer. De expert geeft duidelijke instructies over de verschillende fitness apparaten, de instelling er van en het gebruik van gewichten en andere materialen. Maar denk bij veiligheid ook aan de bewaking van de lichamelijke grens. Er wordt gecheckt of de de lichaamshouding tijdens de oefeningen in orde is, of je wel of niet door de pijn heen kan bewegen en wat het juiste moment is om een rustperiode in te bouwen.

De voordelen

Wat vroeger alleen was weggelegd voor rijke mensen, is nu financieel gezien bereikbaar voor iedereen. Tegen betaalbare tarieven krijg je persoonlijke aandacht, sneller resultaat, een stok achter de deur, expertise, een gevarieerd programma, korte lijnen, een band met de trainer, een goede dosis motivatie en vooral veel sportplezier.