Horeca schoonmaak is één van de belangrijkste bezigheden van de uitbaters. Het is namelijk niet alleen hun eigen visitekaartje dat ze moeten afgeven met een schone zaak, het is ook van groot belang voor de gezondheid van het eigen personeel en u als bezoeker. Daarom moeten bijvoorbeeld glasbewassing en tapijtreiniging hoog op het lijstje van de horeca schoonmaak staan.

tapijtreiniging

Hygiëne en gezondheid liggen dus direct in elkaars verlengde. Bijvoorbeeld bij glasbewassing en tapijtreiniging is dit erg vanzelfsprekend. U moet er toch niet aan denken dat u ergens heerlijk aan het dineren bent, terwijl er onder uw voeten duizenden kleine beestjes door het tapijt heen kruipen. Bovendien is dit voor mensen met een allergie voor huisstofmijten ook nog eens erg gevaarlijk. Horeca schoonmaak moet dus goed gebeuren.

Maar alleen met een goede stofzuiger is de horecabaas er nog niet wat betreft tapijtreiniging. Daarom wordt horeca schoonmaak vaak uitbesteed aan professionele partners die niets anders doen dan de laatste schoonmaakmethodes hanteren om zo het beste resultaat te boeken.

Er is meer nodig dan alleen tapijtreiniging

In een bar, café of restaurant is het niet genoeg om alleen de vloer goed schoon te houden. Ook glasbewassing kan een grote rol spelen in de uitstraling van een etablissement. Dan hebben we het natuurlijk niet over het schoonspoelen en poleren van de glazen die worden gebruikt om allerlei drankjes in te schenken, maar over de ramen, spiegels en deuren die in een aan een pand zitten.

Deze glazen panelen worden vies doordat een horecabedrijf het pad vaak intensief gebruikt. Het grote aantal klanten dat een pand bezoekt draagt daaraan natuurlijk ook nog eens een flink steentje bij. Glasbewassing moet in zo’n geval niet door het eigen personeel gedaan worden, maar door een professionele partner die personeel heeft die het optimale resultaat kunnen bereiken.

Pas dan kan een ondernemer zich bezig houden met wat hij het liefste doet: drankjes serveren, lekkere gerechten bedenken of grote feesten organiseren. Want zeg nou zelf: welke horecabaas wil nou zijn eigen glasbewassing en horeca schoonmaak doen?