Het is best te begrijpen wanneer iemand niet de moeite wilt nemen om een taxi te boeken. Je moet dit namelijk eerst telefonisch afspreken. Vervolgens moet je een tijd en een adres doorgeven waar je opgehaald wilt worden. En daarna moet je ook nog eens doorgeven waar je naar toe wilt.

En uiteraard ook welke route je wilt gaan in verband met de tijdsduur van de rit. Het lijkt op het eerste gezicht best veel informatie, maar aan vooraf plannen zitten ook een aantal voordelen. Uiteraard zijn er ook een aantal nadelen op te sommen aan het stappen in een willekeurige taxi.

Plan je taxi vooruit

Zoals hierboven reeds aangegeven, heeft vooruit plannen grote voordelen. Zo is bijvoorbeeld de gehele rit fijn geregeld wanneer je in de taxi instapt. En kun je tijdens de rit zorgeloos van je rit genieten. Hierdoor heb je de tijd en de vrijheid om over de laatste voorbereidingen voor een presentatie of een belangrijk gesprek na te denken. Je kunt natuurlijk ook een taxi boeken iemand anders. Zoals bijvoorbeeld voor een vriend of vriendin die vanaf het vliegveld Schiphol naar een bepaald adres wil gaan. Er zijn ook genoeg argumenten te bedenken om niet zomaar in een willekeurige taxi te gaan zitten.

Wees selectief

De eerste reden om niet zomaar in een taxi te stappen is dat het een niet legale taxi kan zijn. Doorgaans hebben dergelijke chauffeurs maar één doel en die is om jou zoveel mogelijk geld uit de zak te kloppen. Dit gedrag herken je doordat de chauffeur aan het begin onduidelijk is over de uiteindelijke prijs van de taxirit. Achteraf wordt de prijs die je moet betalen belachelijk duur. De prijs is dan veel hoger dan die van legale taxi’s. Ook kun je wanneer je onbevangen in een taxi stapt op bijvoorbeeld het station in een verkeerde taxi gaan zitten. In dit voorbeeld is deze taxi dan al gereserveerd voor een andere passagier. Nu denkt de taxichauffeur dat jij de passagier bent op wie hij/zij stond te wachten. Het advies luidt om dus niet in een willekeurige taxi te stappen en altijd vooraf te boeken.

Neem contact met ons op

Reserveer heel eenvoudig je taxi en ga naar Taxi centrale hengelo. Wist je dat het niet nodig is om te bellen en een taxi te reserveren? Je kunt namelijk heel eenvoudig jouw taxi bestellen. Om dit te doen vul je eenvoudig het reserveringsformulier in bovenaan op de internetpagina.