Het grote Uber taxi concern wil iedereen graag vertellen dat alle mensen geschikt zijn om taxichauffeur te worden, maar is dit wel zo? Er zijn diverse vaardigheden die iemand moet hebben om een echte taxichauffeur te kunnen worden. Niet alle mensen zijn geschikt voor dit beroep. Maar wat moet je nou eigenlijk hebben om in een taxi te mogen rijden? En hoe weet iemand dat je bij een professionele en betrouwbare chauffeur in de taxi komt?

Standaard rijbewijs

Als eerste heb je het standaard rijbewijs B nodig om chauffeur te worden. Als chauffeur ben je immers 100% verantwoordelijk voor jouw passagiers, net als een kapitein van een schip die verantwoordelijk is voor zijn passagiers. Het mag niet zo zijn dat een passagier door een slechte chauffeur bij een ongeval betrokken raakt. En het is in Nederland bij de wet verboden zonder geldig rijbewijs een personenauto te besturen. Het gevolg van deze wet is dat je dus zonder rijbewijs B geen taxi’s mag besturen. Wanneer je het theorie examen verkeer behaald hebt, is het praktijkexamen redelijk eenvoudig te behalen. Maar enkel in het bezit zijn van een geldig nederlands rijbewijs is onvoldoende om een goede chauffeur te worden.

Eisen om chauffeur te worden

Alleen goed kunnen rijden in een auto maakt iemand nog niet tot een goede chauffeur. Klantvriendelijk en betrouwbaarheid zijn een must. Klanten stappen doorgaans liever niet bij een onprofessionele chauufeur in de auto. In Nederland zijn de meeste taxibedrijven betrouwbaar en is er van oplichting dan ook nooit sprake. Chauffeurs rijden meestal veel uren per dag. Dit moet je wel willen als je dit beroep wilt gaan uitoefenen. Dit is zeker het geval als het taxibedrijf dag en nacht bereikbaar is. En omdat grote taxibedrijven verschillende soorten taxiritten aanbieden, moeten deze chauffeurs van alle markten thuis zijn. Zij bieden namelijk niet uitsluitend de bekende straattaxi’s, maar ook discotaxi’s die bijvoorbeeld kinderen na een avondje uit ophaalt en weer veilig thuisbrengt. Daarnaast bieden zij ziekenvervoer en een directietaxi’s. Deze laatste speciaal voor bedrijven.

De bekwame taxichauffeur

Wil jij zeker zijn dat je bij een taxichauffeur instapt waarvan je weet dat deze beslist betrouwbaar is? Ga dan naar onze website waar je heel eenvoudig een taxi vooraf kunt bestellen! Wist je dat je niet hoeft te bellen om een taxi te reserveren? Je kunt namelijk ook op andere manieren een reservering maken. Voor de opties en gegevens vul je in een paar stappen het reserveringsformulier in bovenaan op de pagina. Ga direct naar taxi ABC of Taxi Hengelo en bestel jouw favoriete taxi.