De tekstschrijver is de persoon om je doelgroep te bereiken, raken, uit te nodigen en enthousiast te maken en je ideeën om te zetten in de juiste woorden. Of er nu een handleiding, jaarverslag of juist een wervende tekst moet worden geschreven, de tekstschrijver weet er wel raad mee.

Tekstschrijver uit het zuiden

Voor verschillende klussen zijn ook verschillende schrijvers te vinden want elke tekstschrijver heeft wel zijn specialisatie. Wanneer je dus een tekstschrijver wilt inhuren, kun je zoeken op specialisme, branche en locatie om zo de geschikte persoon voor de opdracht te vinden.

Afspraken maken en plannen met de tekstschrijver

Wanneer er eenmaal een geschikte tekstschrijver is gevonden kunnen afspraken gemaakt worden. Naast het schrijven van de tekst kan de schrijver ook andere taken op zich nemen als de vormgeving van het stuk en de afbeeldingen of illustraties aanleveren. Ook kan de tekstschrijver zorgen voor de eindredactie van werk of de tekst optimaliseren voor zoekmachines. Spreek ook af hoe het werk wordt aangeleverd, eventueel voorzien van toelichting en plan de verschillende conceptversies in om het project in duidelijke fases te laten verlopen. Zo weet iedereen wat er wanneer wordt verwacht. Maak ook goed afspraken omtrent auteursrecht en de kosten en voorwaarden rondom het project.

Wat moet de tekstschrijver weten?

Het is erg belangrijk dat het doel en de belangrijkste boodschap van de tekst helder zijn voor de tekstschrijver. Ook moet hij weten voor wie de tekst is bedoeld is en wat de vorm en de lengte van de tekst moeten zijn. Daarnaast is het belangrijk dat de tekstschrijver met de goede informatie schrijft. Informatie kan mondeling of schriftelijk worden aangeleverd door middel van verslagen of beleidsstukken, maar de tekstschrijver kan ook zelf op zoek gaan naar informatie. Wel is het belangrijk dat hij weet welke informatie prioriteit heeft en of er informatie vertrouwelijk is, want ook de tekstschrijver heeft geheimhoudingsplicht.