In de afgelopen tijd heeft de bouwwereld vele klappen moeten verwerken. Door de economische crisis was er namelijk weinig vraag naar nieuwbouw, waardoor veel bedrijven onder druk zijn komen te staan. Dat betekent natuurlijk enerzijds onvermijdelijke ontslagen, aan de andere kant heeft het bedrijven uit de branche ook uitgedaagd om nieuwe producten te ontwikkelen die nog wel verkocht konden worden. Unitbouw voor de scholenbouw is daarvan slechts een van de voorbeelden, net zoals tijdelijke units.

tijdelijke units

Unitbouw is een manier van bouwen die vanwege de gebruikte materialen en de gekozen ontwerpen veel goedkoper en efficiënter is dan ouderwetse manieren van bouwen. Daarom is unitbouw een groeiende factor binnen de bouwwereld, terwijl dat een sector is die het heel moeilijk heeft. Het is bijvoorbeeld erg toepasselijk voor de scholenbouw.

Veel scholen hebben te maken met schommelende aantallen leerlingen. Tegelijkertijd zijn veel schoolgebouwen verouderd, waardoor er eigenlijk snel vernieuwd moet worden om nieuwe leerlingen aan te trekken. Deze tegenstrijdigheid heeft het bouwbedrijf ertoe gezet mogelijkheden te ontwikkelen die de scholenbouw flexibel maken. Niet langer hoeven scholen lokalen, gangen en lerarenkamers te bouwen die tientallen jaren moeten staan. Nu kunnen ze met unitbouw namelijk bouwen en verwijderen als de markt daarom vraagt.

Tijdelijke units besparen op verschillende vlakken

Hoewel de scholenbouw slechts een sector is waar tijdelijke units een ideale oplossing kunnen zijn, toont de scholenbouw wel aan op welke manieren unitbouw allemaal kostenbesparend kan zijn. De tijdelijke units zijn namelijk niet alleen snel te plaatsen en makkelijk aan te passen, maar ze zorgen er ook nog eens voor dat een school nooit meer hoeft te stoken voor ruimtes die eigenlijk helemaal niet meer nodig zijn.

Lokalen die niet nodig zijn kunnen namelijk snel worden verwijderd. Bovendien laten de hedendaagse materialen toe dat er in deze nieuwe manier van bouwen geen concessies hoeven worden gedaan aan gebruiksgemak of uitstraling.

Heeft u dus binnenkort behoefte aan nieuwe ruimtes bij uw bedrijf, school of winkelgebouw? Denk dan eens aan deze snelle en voordelige manier van bouwen. Het maakt uw bedrijf flexibel en uw wensen kunnen snel verwezenlijkt worden. Wat wilt u nog meer?