Een mooie kantoorruimte is erg fijn. Zeker als je 8 uur per dag in deze ruimte moet werken. Een mooi kantoor is geen overbodige luxe. De inrichting van het kantoor beïnvloed ook de zogenaamde ‘workflow’. En zo nu en dan de inrichting eens veranderen of vernieuwen doet wonderen voor de productiviteit. Hoe motiveert u uw personeel en uzelf? Wat wilt u uitstralen naar uw klanten en wat zijn de mogelijkheden als het gaat om uw budget?

Statische inrichting

Een statische inrichten is een traditionele inrichting. Bureau’s, een kantine, niet praten maar werken en wanneer men iets wilt vragen kan dat door te informeren of iemand tijd heeft. U kunt uw kantoor ook statisch inrichten omdat uw personeel privacy waarborgen door persoonlijke of intieme gesprekken met klanten. Een statisch kantoor bezit vooral de volgende punten:

  • Alle bureaus moeten groot genoeg zijn en moeten beveiligde laden bezitten;
  • Creëer voldoende ruimte voor archiefkasten zodat alle administratie netjes bijgehouden kan worden;
  • Zorg voor een nette en ruime kantine waar eventueel eten te koop is of op zijn minst een koffiemachine aanwezig is;
  • Er moeten fijne kleuren op de muren zitten, de effecten van kleuren zijn wetenschappelijk onderbouwd en hebben invloed op de creativiteit, productiviteit en efficiëntie van het personeel.

Dynamische inrichting

Een dynamische inrichting kan zorgen voor een extra drijfveer. Het zorgt voor een hogere productiviteit en laat het bedrijf beter lopen. Een dynamisch kantoor bezig vaak de volgende punten:

  • Veel ruimte, grote bureaus, grote looppaden en een ruime kantine;
  • Leuke design banken en rustige werkplekken, hier kunnen uw werknemers zich goed concentreren;
  • Geef uw personeel zowel de mogelijkheid om afzonderlijk als gezamenlijk te werken. Dit kunt u doen door ‘cubicles’ te realiseren waar een personeelslid in zijn of haar eentje aan het werk kan en gezamenlijk door grote tafels. Samenwerken wekt meer energie op. Mits uw personeel de verantwoording neemt om op deze manier samen te werken.

Welke variant het beste voor uw kantoor is, is vooral afhankelijk van uw werknemers.  Wanneer uw personeel veel de deur uit is, is het wel fijn om een dynamische werkruimte te hebben. Zo kan er fijn besproken worden. Heeft u vaak klanten over de vloer? Dan is het misschien fijner om een statische inrichting te hebben.