Sinds enkele jaren zijn in ziekhuizen en andere medische instellingen de medische klompen van Sanita ontzettend populair geworden. Je zou denken dat het een nieuw merk is dat is korte tijd erg hip en populair is geworden. Maar niets is minder waar!

Sinds 1907!

Het Deense bedrijf Sanita Foodwear bestaat namelijk al sinds 1907! Al meer dan honderd jaar bestaat het bedrijf dat altijd al schoenen en dergelijke maakte. Al die jaren legde Sanita de lat hoog. De kwaliteit moest uitmuntend zijn en de prijs betaalbaar blijven. De producten van Sanita waren immers altijd al voor de normale werkende mens.

De populairste klompen

Echter wisten we in Nederland in de beginjaren nog niet van het bestaan van Sanita. De laatste jaren is dit ineens heel snel gegaan. We waren als Nederland ook niet de eersten deze keer want Sanita was voor Nederland al in tienstallen andere landen zeer populair. Wie de eerste was die de inmiddels zo bekende hippe medische klompen naar Nederland haalde is niet meer te achterhalen maar na de eerste volgde al heel snel de tweede en inmiddels zijn er tienstallen webshops met Sanita klompen te vinden. In de medische wereld is het schoeisel on dit moment de meeste populaire die tegen redelijke prijzen verkrijgbaar zijn.

Waarom scoren de Sanita klompen

Er zijn verschillende factoren die het succes van Sanita verklaren.

  • Door de ervaring weten ze bij Sanita echt goede, lekker zittende klompen te maken
  • De klompen zijn hygiënisch verantwoord
  • Ze zijn goed betaalbaar
  • Ze zijn er heel leuk uit en zijn er in vele soorten

Vooral het laatste is een USP. Crocks zijn ook best populair maar zijn saai. Bovendien hebben Crocks geen hip imago. Sanita heeft dit wel, jonge hippe verpleegsters dragen ze. En ze zijn er, anders dan Crocks, niet alleen in effen standaard kleuren, maar juist ook in bijzondere opvallende kleuren. Ook zijn er vele motieven en er komen elk seizoen weer nieuwe soorten bij. Wil je gewoon lekker zittende klompen zonder dat ze teveel opvallen? Ook dat kan natuurlijk gewoon. Sanita is van alle markten thuis.